De uanstændige (1983)

  Da en ung mand møder et løssluppent søskendepar, lærer han et og andet om livet udenfor fangenskabet hos forældrene.


  OVERSTADIG PANDUROFILM

  En alt for overfrisk og lommefilosoferende filmatisering af Leif Panduros "De uanstændige" med daværende stort set ukendte skuespillere i de altdominerende hovedroller.

  I stram snor
  Lars Bom spiller den unge Thomas, der holdes i en meget stram og konservativ snor af sine forældre. Da Thomas stifter bekendtskab med sine nye naboer, bliver det begyndelsen til et både akavet og farligt udforskende venskab.

  Afslappet forhold til sex
  Den ligefremme og evigtglade Topsy og hendes evigtsmilende og "livskloge" bror Mick har nemlig et særdeles afslappet forhold til livet og til sex i særdeleshed. For Thomas er disse livsholdninger ganske nye og interessante.

  Frustreret ung mand
  Thomas har dog ikke så let ved at give efter og slippe alle sine teenagerlyster fri, i hvad der ellers kunne blive et sandt trekantsdrama. Stadigt mere frustreret må han nøjes med at se på de løsslupne og uanstændiges frimodige livsstil.

  Ensformig musik
  Filmen savner en rød tråd, der kan kæde alle disse diffuse og ikke videre velfortalte sidehistorier sammen til en fornuftig helhed. Skuespillet lader en hel del tilbage at ønske: De unge virker uafbalancerede i forhold til historien, de garvede skal åbenbart spille, som de altid har gjort. En ind imellem afsindigt ensformig "musik" giver ikke filmen mere rygrad.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1983, Danmark, Komedie, Drama, Teenagere, 88 min.

  Dansk titel: De uanstændige
  Instr: Edward Fleming Prod: Edward Fleming, Gunnar Obel Manus: Edward Fleming Baseret på: roman af Leif Panduro Foto: Manuel Sellner Klip: Edward Fleming, Stefan Henszelman Mus: Sebastian