Monas verden (2001)

  En grå kontorpige møder en øm bankrøver og får sat tilværelsen i et helt nyt lys.


  CHARMERENDE OG MORSOMT

  Jonas Elmers "Monas verden" er en hyggelig og ganske fredelig voksenkomedie, der ikke giver sig ud for mere, end den er. Det er historien om den grå og fastgroede regnskabschef, Mona, der bliver taget som gidsel af et par bankrøvere og ganske ufrivilligt forelsker sig i den ene af dem.

  En flink bankrøver
  Mona var ellers begyndt at lægge episoden bag sig, da hun pludselig bliver opsøgt af den flinke af de to bankrøvere, Thorbjørn. Kærligheden lurer, om end den er svær at få øje på til at begynde med. Mona er nemlig ikke typen, der viser de store følelser, og så føler hun ikke, at hun kan være forsigtig nok.
   

  Kræver gåpåmod

  Thorbjørns og Monas verdener har det dog med at støde sammen nogle gange, og det kan næsten kun gå i en retning. Men det kræver mere end almindeligt meget gåpåmod af Thorbjørn.

  Lun & humoristisk
  Filmen er lun, humoristisk og ægte spillet. Både Sidse Babett Knudsen og især Thomas Bo Larsen er herlige. Filmen udgør samtidig et glimrende hverdagsbillede, der har fat i noget af det rigtige i sin karakteristik af en moderne livsstil. Skildringen af Monas arbejdsplads, det moderne reklamebureau "Avantii" med Jesper Asholt som narkotikasniffende chef, er helt vidunderlig.

  Herlige biroller
  I herlige biroller ses bl.a. Bjarne Henriksen som den anden bankrøver, Klaus Bondam som ulykkelig pornostjerne, Bodil Udsen som Monas reservemor og Nicolaj Kopernikus som selvsikker bankassistent. Mads Mikkelsen spiller en væsentlig rolle som den lettere mystiske Casper, en slags "skyts-engel" for den stakkels Mona.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024