Skyggen (1998)

  I en korrupt computerverden kommer en webmaster i livsfare, hvilket han mærker på egen krop i det virkelige liv.


  MISLYKKET COMPUTER-TRENDFILM

  En toptrænet og næsten skaldet Lars Bom spiller hovedrollen som den spektakulært navngivne J.B., der må op imod onde kræfter, da han som webmaster i et korrupt cyberspace-miljø bliver truet på livet.

  Lydeffekter og lysglimt
  Puk Scharbau er hans kvindelige modspiller i en film, der aldrig kommer ud af stedet. Masser af biip-bloop-swiirp-lydeffekter og fliks-flaksende lysglimt fra alle verdenshjørner overdøver næsten den triste dialog, hvorigennem mumle-jappende skuespillere forsøger at tilføre historien en lille smule menneskelighed.

  Hovedet nedad
  Gang på gang ifører Lars Bom sig således sine specialbriller, mens han hænger halvnøgen med hovedet nedad og ser meget surmulende ud.

  Farefuld virtuel verden
  Med et beep er han online, og så swiiiip-doooop-bliiib’er han sig ellers igennem den farefulde virtuelle verden, hvor skurke som Jørgen Kiil står klar med sammenknebne øjne. "Skyggen" nærmer sig det latterlige, også selvom den vel dybest set er "nytænkende". Set med en mere 2019+-nutidig brille udgør filmen mest af alt kitsch.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1998, Danmark, Sverige, Science Fiction, Thriller, 94 min.

  Dansk titel: Skyggen
  Instr: Thomas Borch Nielsen Prod: Søren Juul Petersen Manus: Thomas Borch Nielsen Foto: Lars Beyer Klip: Kasper Leick
  Priser
  • RB - Bedste scenografi
  • RB-N - Bedste kostumedesign