Seth (1999)

  En mystisk fremmed kommer til byen og sætter alle på en sej tålmodighedsprøve.


  NERVEPIRRENDE STEMNINGSFILM

  Anders Refn instruerer novellefilmen "Seth" med køligt afventende præcision: Langsomt, men sikkert bevæger filmens anmassende historie sig længere og længere ind under huden og giver publikum myrekryb.

  Noget er galt
  Da den fremmede mand Seth ankommer til en lille dansk flække og beder om et værelse på den lokale kro, fornemmer man straks, at der er noget ganske galt med ham.

  Gryende vanvid
  Han kaster om sig med tusindkronesedler og vil ikke oplyse noget efternavn. Han ter sig tosset over for krogæsterne, der ser måbende til. Som dagene går, og Seth gør nøjagtigt, som det passer ham, begynder han at gå kroens ejer og de to stamgæster på nerverne. Men det er Seth, der sidder på magten, især da han trækker en revolver frem.

  Billedlige stemninger
  "Seth" er kraftfuldt spillet og spækket med billedlige stemninger og symboler. Handlingen udspiller sig under årtiers værste hedebølge, så sveden driver af alle de implicerede. Lars Mikkelsen er meget overbevisende i hovedrollen. Peter Schrøder er glimrende i en utraditionel rolle.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  1999, Danmark/KortDok, Thriller, Drama, 53 min.

  Dansk titel: Seth
  Instr: Anders Refn Prod: Preben Seltoft Manus: Jens-Martin Eriksen, Anders Refn Foto: Henrik Ipsen, Claus Sisseck Klip: Anders Refn Mus: Poul Kristian