Flådens friske fyre (1965)

  Fiskerne Valdemar, Knud og Svend bliver indkaldt til flåden, og her viser de nye friske sider af sig selv.


  SOLDATERKAMMERATER PÅ ÅBENT HAV

  Efter den dundrende seksdobbelte succes med Soldaterkammerater-filmene følte Carl Ottosen sig inspireret til at skrive manuskript til en maritim udgave af samme tomhed.

  En håndfuld kvaliteter
  Men hvor "Soldaterkammerater"-filmene var uovertruffent overfjollede og nærved manuskriptløse, viser "Flådens friske fyre" til sammenligning ganske overraskende en hel håndfuld kvaliteter, der gør den væsentligt bedre end sine inspirationskilder.

  Svend, Knud & Valdemar
  Fiskerne, Valdemar, Knud og Svend, bliver indkaldt til flåden, hvor de under Carl Ottosens velkendte først-sure-siden-loyale kompagnichef skal forsøge at gøre fyldest.

  Ganske tilforladeligt
  Det kommer der selvsagt megen sjov ud af, men det fantastiske i den forbindelse er, at skuespillerne i Finn Henriksens iscenesættelse kun sjældent foranlediges til at overspille. Således synes både Dirch, Ove og Paul ganske tilforladelige - selv når de synger de kække sange. Der er oven i købet så meget "overskud", at der bliver plads til en helt sympatisk afdæmpet rolle til Axel Strøbye som biologisk interesseret telegrafist.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024