Ocean Men (2001)

  To fridykkere har sat sig for at dykke dybere end nogen har gjort før, på blot én vejrtrækning.


  FASCINERENDE DOKUMENTAR

  Bob Talbots dokumentar om to fridykkeres fascination af havet og dets ekstreme dybder bringer os med ind i en verden, som kun de færreste kender til.

  Til det yderste
  Det at presse sig selv til det yderste, gerne mod farlige dybder, på kun én vejrtrækning. I det gigantiske IMAX-format bliver turen mod og op fra dybet særligt betagende.

  Vennere & konkurrenter
  De to fridykkere, som filmen følger, er både nære venner og konkurrenter. De forsøger at sætte nye rekorder for, hvad mennesket kan klare under havets overflade, helt uden hjælpemidler.

  Kærlighed til havet
  Selvom de kæmper i to forskellige discipliner indenfor sporten - eller måske snarere livsstilen - er de begge draget af kærligheden til havet.

  Kraftfuldt & smukt
  "Ocean Men" er meget kraftfuld og smuk, en personlig og følelsesladet præsentation af en særlig lidenskab. Det er svært som tilskuer ikke at lade sig fascinere af verden på den anden side af havets overflade - blandt andet takket være den storslåede undervandsfotografering.

  Som at blive født på ny
  I billederne aner man noget af det, der drager dykkerne mod dybet: Lyset, når de er på vej op igen. Det er vel næsten som at blive født på ny.



  Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2001, Tyskland, Dokumentar, Sport, 50 min.

  Dansk titel: Ocean Men: Extreme Dive
  Instr: Bob Talbot Prod: Jan Herrmann, Almut Saygin Manus: Almut Saygin Foto: Bob Talbot Klip: Thomas Casaretto Mus: Cliff Eidelman
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation