Shout at the Devil (1976)

  Op mod 1. verdenskrig slår en alkoholiseret amerikaner og en galant brite sig sammen mod en brutal tysker.


  FLAD ACTION - SKØR HUMOR

  En mystisk blanding af farce og krig i et underligt virvar af alvor og spøg: "Shout at the Devil" kan man med andre ord hverken tage seriøst eller grine ad.

  Udenfor helheden
  Det er selvfølgelig et problem. Men det undergraver ikke filmoplevelsen totalt, for i de mere velafbalancerede sekvenser kan den faktisk forekomme næsten "normal" - hvilket selvfølgelig så til gengæld problematisk nok falder udenfor "helheden".

  Forholdsvis underholdende
  Trods op- og nedture er filmen forholdsvis underholdende, måske mest takket være en veloplagt og drikfældig Lee Marvin i samspil med noble Roger Moore. De to tager sig nogle gevaldige ture.

  En personlig krig
  De har sammen sat sig op imod en brutal tysk kommissær, der i de tidlige forstadier til 1. verdenskrig føler sig gået for nær på sit elefantjagtsterritorium i Zanzibar. Snart udvikler det sig til en blodig personlig krig. Spændende on location fotografering giver filmen en kærkommen ekstra kvalitet.  Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  1976, Storbritannien, USA, Komedie, Action, 115 min.

  Dansk titel: Flammer over floden
  Instr: Peter Hunt Prod: Michael Klinger Manus: Stanley Price, Alastair Reid, Wilbur Smith Baseret på: roman af Wilbur Smith Foto: Michael Reed Klip: Michael J. Duthie Mus: Maurice Jarre