The Bourne Identity (2002)

  En ung mand vågner op og ved ikke, hvem han er. Men han opdager hurtigt, at han må være en eftersøgt specialagent.


  FART OVER FELTET

  Sammenhængende film:
  The Bourne Identity (2002)
  The Bourne Ultimatum (2007)

  Stakkels Matt Damons Jason Bourne vågner op uden at ane, hvem han er. Langsomt, men sikkert nærmer han sig dog sin identitet, og det begynder at gå op for ham, at han må have haft en fortid inden for agentverdenen. Han er i hvert fald uden videre i stand til at udføre de mest halsbrækkende stunts.

  En masse penge
  Det bliver også klart, at han går under navnet Jason Borune. I en hemmelig schweizisk bankboks ligger der en masse penge, og en del af dem tilbyder Bourne en ung kvinde, hvis hun til gengæld vil køre ham hele vejen til Paris.

  Søgen efter sandheden
  De to bliver gode venner undervejs - og de mange farer, som Bourne udsættes for, gør kun venskabet stærkere. Bourne er nødt til at teste sig selv og sine omgivelser til det yderste for at finde frem til sandheden om sig selv, og det er en ganske farlig mission.

  Hemmelighedsfuld spænding
  Damon leverer en energisk præstation i den energipumpede hovedrolle. Filmen er i det hele taget smittende energisk og rummer en appetitvækkende hemmelighedsfuld spænding, der smager efter mere.  Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2002, USA, Krimi, Action, Thriller, Tog på film, Biler på film, 122 min.

  Dansk titel: The Bourne Identity
  Instr: Doug Liman Prod: Patrick Crowley, Richard N. Gladstein, Doug Liman Manus: Tony Gilroy, W. Blake Herron Baseret på: roman af Robert Ludlum Foto: Oliver Wood Klip: Saar Klein Mus: John Powell