The African Queen (1951)

  To meget forskellige Afrika-rejsende støder sammen på en båd, hvor de er tvunget til at hjælpe hinanden.


  EN FANTASTISK KLASSIKER

  En betagende perle fra Hollywoods farve-ungdom er John Hustons højdramatiske kærlighedseventyr fra Afrikas floder. "The African Queen" rummer charme og ægthed, drama og kærlighed i en skøn helhed.

  En primitiv flodpram
  Humphrey Bogart spiller her - i sin eneste Oscar-vindende optræden - den ihærdige Charlie Allnut, der bruger sin primitive flodpram til at levere forsyninger til landsbyerne langs floderne under optakten til Første Verdenskrig.

  Byen er brændt ned
  På et af sine mange stop møder Allnut den trofaste søster til en fanatisk vækkelsespræst, og da Allnut senere lægger vejen forbi landsbyen igen, opdager han, at tyskerne har brændt byen ned til grunden, og kvinden sidder alene tilbage. Allnut tager kvinden med sig. Den religiøse og forvænte, Rose, har svært ved at omstille sig til livet om bord på en sølle og ildelugtende pram, men det er hun nødt til.

  Et sælsomt venskab
  Som tiden går udvikler der sig et sælsomt venskab, da Allnut og Rose beslutter sig for at sætte sig op imod krigsmagten fra deres lille pram.

  Livgivende humoristisk
  Fascinerende smukt spillet af de to store stjerner i en livgivende humoristisk historie, der tillader følelserne at træde uhøjtideligt frem.

  Uforglemmeligt ægte
  Både krig, kærlighed og eventyr forbliver nede på jorden, eller rettere på vandet, i en uforglemmeligt ægte oplevelse.  Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  1951, Storbritannien, USA, Eventyr, Drama, Skibe på film, 105 min.

  Dansk titel: Afrikas dronning
  Instr: John Huston Prod: Sam Spiegel, John Woolf (ikke krediteret) Manus: James Agee, John Huston, Peter Viertel Baseret på: roman af C.S. Forester Foto: Jack Cardiff Klip: Ralph Kemplen Mus: Allan Gray
  Priser
  • AA - Bedste skuespiller (Bogart)
  • AAN - Bedste skuespillerinde (Hepburn)
  • AAN - Bedste instruktør
  • AAN - Bedste manuskript