One Hour Photo (2002)

  En ensom fotofremkalder forsøger at få lidt indhold i tilværelsen ved at fremkalde ekstra eksemplarer af en families private billeder.


  TANKEVÆKKENDE DRAMA

  Robin Williams får hér endelig en rolle, der viser hvilket talent han besidder. Som den sørgelige skæbne, Sy, er Williams formiddabel. Igennem mange år har Sy fremkaldt billeder for alverdens forskeliige mennesker, men der er en bestemt lille familie, som han har hæftet sig særligt ved.

  En hemmelig passion
  En hemmelig passion for Sy gennem årene har været at fremkalde et ekstra sæt af denne families billeder og klistre dem op på væggen i sin lejlighed. Da svindet i fremkaldermaskinen opdages, bliver Sy fyrret og står nu helt alene i en verden, han i forvejen har svært ved at magte.

  Fredelig & stemningsfuld
  Fredelig, stemningsfuld og tankevækkende! - Menneskeportrættet er ømt og sørgmodigt. Instruktør og manusforfatter Mark Romanek har tydeligvis ikke villet male Sy som rendyrket psykopat men får ham til at fremstå som en kærlighedshungrende sølle fyr.

  Flot fotografering
  Fotograferingen er flot komponeret med lyssætninger og farvevalg, der somme tider leder tankerne mod mørkekammeret. En pæn musik af Reinhold Heil og Johnny Klimek sætter prikken over i'et i denne lille perle.  Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  2002, USA, Psykologisk drama, Thriller, 92 min.

  Dansk titel: One Hour Photo
  Instr: Mark Romanek Prod: Pamela Koffler, Christine Vachon, Stan Wlodkowski Manus: Mark Romanek Foto: Jeff Cronenweth Klip: Jeffrey Ford (II) Mus: Reinhold Heil, Johnny Klimek
  Priser
  • RB-N - Bedste amerikanske film