Rapa nui (1994)

  I 1680 kæmper indbyggerne på en lille sydhavsø for at tækkes deres krævende leder. På et tidspunkt bliver det for meget.


  INTERESSANT HISTORISK VINKEL

  En særpæget, spændende historisk-dramatisk film, der ikke ligner noget andet. Nok ikke en film, der har opnået det store publikum eller den store forståelse, men der ligger i historien en særlig nerve, der gør hele oplevelsen interessant.

  På en sydhavsø i 1680
  Vi befinder os på en sydhavsø i året 1680, hvor de fleste indbyggere kæmper for at tækkes øens overhoved ved at bygge enorme statuer. En dag bliver det dem for meget, og det hele ender i en ualmindeligt blodig borgerkrig.

  Karakteristisk farvesammensætning
  Scenografien er flot, man føler sig effektivt hensat til et barabarisk "samfund" langt tilbage i tiden. Filmens farvesammensætning er karakteristisk og velvalgt - stærke kombinationer af jordfarver, der giver filmen en egen identitet.

  Heftigt sveddryppende
  Man kan næppe gå så vidt som til at kalde "Rapa Nui" for velspillet: En håndfuld af forholdsvis ukendte skuespillere agerer heftigt, muskuløst og sveddryppende, men ikke videre kønt.

  Gruopvækkende dyst
  Filmens klimaks er nervepirrende. Her kæmper en række af øens stærkeste mænd i en gruopvækkende dyst, hvor alle kneb er gyldige.  Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1994, USA, Drama, Action, Eventyr, Historie, 107 min.

  Dansk titel: Rapa nui
  Instr: Kevin Reynolds Prod: Kevin Costner, Jim Wilson Manus: Tim Rose Price, Kevin Reynolds Foto: Stephen F. Windon Klip: Peter Boyle Mus: Stewart Copeland