The Quest (1996)

  En fattig klovn havner som blind passager på en båd mod østen. Her bokser han sig til stor hæder.


  HYGGELIGT MUSKELDRAMA

  Den belgiske actionmager, Jean-Claude Van Damme, fik sin instruktørdebut med dette boksedrama, og resultatet er såmænd slet ikke så ringe endda.

  En fattig klovn
  Den fattige klovn, Christopher Dubois, må flygte over hals og hoved og havner som blind passager på en båd til østen. Her bliver han reddet af den britiske Lord Edgar Dobbs og dennes hjælper, Maxie Devine.

  Skumle bagtanker
  De to briter viser sig at have skumle bagtanker med Dubois. De har nemlig set ham slå en proper næve, og nu skal han deltage i en legendarisk bokseturnering, med chance for at vinde en stor gulddrage. Snart går bokseriet i gang, og Dubois og hans promotorer bliver bekræftet i, at det er det helt rigtige. Men succesen er jo ikke sikret på forhånd..

  Ganske hæderligt
  Med tanke på Van Dammes hidtidige indsatser som "skuespiller" på det hvide lærred er hans præstation som instruktør hér ganske hæderlig. "The Quest" er rent faktisk en film med en vis substans, en rimelig historie og et pænt teknisk niveau. Til gengæld spiller Van Damme en tand under lavmål i den sammensatte hovedrolle.

  Historisk kulisse
  Hele dramatikken koncentrerer sig hurtigt om selve boksningen, hvilket uden tvivl bliver kedsommeligt for mange, men i historien udenom finder man lidt hygge i en veloplagt Roger Moore og en flot iscenesat historisk kulisse.  Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1996, USA, Canada, Action, Thriller, 94 min.

  Dansk titel: The Quest
  Instr: Jean-Claude Van Damme Prod: Moshe Diamant Manus: Steven Klein, Paul Mones Foto: David Gribble Klip: John F. Link, William J. Meshover Mus: Randy Edelman