Moonraker (1979)

  Specialagent James Bond 007 må en tur ud i rummet for at frelse den vide verden fra grumme kræfter.


  TO VIDT FORSKELLIGE HALVE FILM

  "Moonraker" blev den hidtil suverænt dyreste James Bond-produktion med et budget på over de 6 første films tilsammen! Det kan undre, at filmen blev en kommerciel succes, for filmen er en af de dårligste Bonds overhovedet.

  Vægtløs charterrejse
  Den britiske agent, James Bond, runder både Venedig, Brasilien og det ydre rum. Bond må ud med lommelygten i sin søgen efter et amerikansk rumskib, der er blevet kapret. Hans farefulde charterrejse ud i de mørke vægtløse sfærer bringer ham i nærkontakt med den magtsyge industrimand, Hugo Drax.

  Nærkontakt i flere betydninger
  Heldigvis for Bond er der endnu nærmere kontakt til den betagende og ofte letpåklædte, Holly Goodhead, der gerne stiller sig til rådighed for den galante specialagent, også i vægtløs tilstand!

  Underholdende start
  Filmens første time er rent faktisk temmelig underholdende. God action og et par gode grin i både Venedig og Brasiliens hovedstad. Men da først turen kommer til det ydre rum, falder hele historien på gulvet og mister praktisk talt al sin fremdrift og sunde humor Se den første halvdel som den klassiske Bond-action, den er, og nyd især den opfindsomme speed-gondol, der både kan sejle på vand og ”flyde” i land.  Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1979, Storbritannien, Frankrig, Action, Science Fiction, James Bond, 122 min.

  Dansk titel: Moonraker
  Instr: Lewis Gilbert Prod: Albert R. Broccoli Manus: Christopher Wood Baseret på: bog af Ian Fleming Foto: Jean Tournier Klip: John Glen Mus: John Barry
  Priser
  • AAN - Bedste visuelle effekter