The Man with the Golden Gun (1974)

  Specialagent James Bond 007 kommer op imod en slags kollega, der kun skyder og dræber med sin meget dyre guldpistol.


  FORGYLDTE MORD

  Roger Moore og hans letpåklædte damer må op på tæerne i denne eksotiske krimi, der rummer næsten alt, hvad et Bond-hjerte kan begære og så alligevel er en flad fornemmelse.

  Verdensberømt lejemorder
  Den britiske specialagent, James Bond, er oppe imod den verdensberømte lejemorder, Francisco Scaramanga, hvis foretrukne våben er en specialdesignet gylden pistol.

  Snedig modstander
  Da Scaramanga stjæler en uerstattelig energiomdanner, er det Bonds opgave at tilbageerobre udstyret og gøre en ende på den snedige modstander, med hvem det viser sig han har en del tilfælles.

  Eksotisk kulisse
  Det kommer ikke til at gå stille af sig. Locations som Hong Kong og Thailand sørger for en eksotisk kulisse til det actionmættede plot, men filmen savner stadig Bond-ånd, finurlig humor og charme.

  Imponerer kun i glimt
  Dét vi præsenteres for er temmelig villet: Halvplatte gags, stereotypt skuespil der tærer på klichéerne og en idéforladt action, der kun i glimt imponerer - hvilket er tilfældet i filmens eneste virkelige højdepunkt: Bilstuntet over floden.  Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  1974, Storbritannien, USA, Action, Thriller, James Bond, Biler på film, 120 min.

  Dansk titel: Manden med den gyldne pistol
  Instr: Guy Hamilton Prod: Albert R. Broccoli, Harry Saltzman Manus: Richard Maibaum, Tom Mankiewicz Baseret på: roman af Ian Fleming Foto: Ted Moore, Oswald Morris Klip: Raymond Poulton, John Shirley Mus: John Barry