Étude in Black (1972)

  En snedig dirigent sætter kriminalbetjent Columbo på overarbejde ved at begå et mord på en kvindelig koncertpianist, der samtidig er hans elskerinde.


  FLERE IRRITERENDE SPØRGSMÅL

  Columbo, sæson 2:

  Étude in Black (1972)

  The Greenhouse Jungle (1972)

  The Most Crucial Game (1972)

  Dagger of the Mind (1972)

  Requiem for a Falling Star (1972)

  A Stitch in Crime (1972)

  The Most Dangerous Match (1972)

  Double Shock (1972)

   

  Ganske interessant at opleve John Cassavetes som skurk i denne topunderholdende Columbo-episode. Peter Falk er sædvanen tro hurtigt på sporet af gerningsmanden, efter at vi indledningsvis har set det snedige mord blive begået.

  Dirigent og morder
  John Cassavetes spiller dirigenten, Alex Benedict, der har et belastende kærlighedsforhold til dén koncertpianistinde, han skal have koncert med samme aften.

  Brutal handling
  I sin mentale forberedelsestid sniger Alex sig ud ad bagdøren, kører ud til pianisten, ifører sig sine handsker og gør det brutalt forbi.

  Irriterende spørgsmål
  Kriminalbetjent Columbo fortsætter sin vanlige stil med nærgående og irriterende spørgsmål - og han dukker til Benedicts store frustration op på de mest ubelejlige tidspunkter. Både Falk og Cassavetes er virkelig i topform og leverer pragtpræstationer med endnu et brilliant Columbo-afsnit som resultat.  Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  1972, USA, Krimi, Drama, Columbo, Dyr på film, 100 min.

  Dansk titel: Columbo: Etude i sort (tv)
  Instr: Nicholas Colasanto Prod: Dean Hargrove Manus: Steven Bocho Foto: Harry L. Wolf Mus: Richard DeBenedictis