Étude in Black (1972)

  En snedig dirigent sætter kriminalbetjenten Columbo på overarbejde ved at begå et mord på en koncertpianist, der samtidig er hans elskerinde.


  FLERE IRRITERENDE SPØRGSMÅL

  Columbo, sæson 2:

  Étude in Black (1972)

  The Greenhouse Jungle (1972)

  The Most Crucial Game (1972)

  Dagger of the Mind (1972)

  Requiem for a Falling Star (1972)

  A Stitch in Crime (1972)

  The Most Dangerous Match (1972)

  Double Shock (1972)

   

  Her er det ganske interessant at opleve stjerne-skuespiller/instruktør John Cassavetes som skurk i (endnu) en topunderholdende Columbo-episode, den første i seriens anden sæson. Peter Falk er sædvanen tro hurtigt på sporet af gerningsmanden, efter at vi indledningsvis har set det snedige mord blive begået. Og så har Columbo for første gang den evigt søvnigt useende hund "Dog" med på arbejde!

  Dirigent og morder
  John Cassavetes er dirigenten Alex Benedict, der har et belastende kærlighedsforhold til dén koncertpianistinde, han skal gennemføre en stor koncert med samme aften. I sin mentale forberedelsestid sniger Alex sig ud ad bagdøren, kører ud til pianisten, ifører sig sine handsker og gør det brutalt forbi.

  Irriterende spørgsmål
  Kriminalbetjent Columbo fortsætter sin vanlige stil med nærgående og irriterende spørgsmål – og han dukker til Benedicts store frustration op på de mest ubelejlige tidspunkter. Både Falk og Cassavetes er virkelig i topform og leverer pragtpræstationer med endnu et brilliant Columbo-afsnit som resultat.

   

  Første episode over 90 min.

  "Étude in Black" var den første sæson-episode med en varighed på over 90 min. (i dette tilfælde 100 min.). Dette var egentlig blot spekulation fra tv-selskabet NBC, idet der så var plads til (endnu) flere reklamebokke – samtidig med, at der hermed var flere penge til at betale John Cassavetes' hyre.  Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024