K-PAX (2001)

  En psykolog får en meget særpræget patient, der på overbevisende vis hævder at være på besøg fra en fjern planet.


  PYSSENYSSET DRAMATIK

  En velment alternativ dramatisk historie om en dygtig psykolog, der får sit livs helt store udfordring, da han modtager en patient, der særdeles overbevisende hævder, at han er fra den fjerne planet, ”K-PAX”.

  Alien eller vanvittig?
  I og med at manden er så overbevisende og ned i mindste detalje kan beskrive universet på planeten, bliver både psykologen og astronomerne i tvivl, om manden i virkeligheden er et rumvæsen på besøg i USA.

  Savner troværdighed
  Fra starten savner filmen fuldstændig troværdighed. Som tilskuer befinder man sig i en ubehagelig klemme: skal man lade sig narre og tro, at manden er en alien og dermed håbe på heftig science fiction, eller skal man lade sig underholde på det jævne af en tynd historie, der beskriver en psykisk syg mands vrangforestillinger?

  Tyndt skuespil & manus
  Kevin Spacey udstråler overlegen upåvirkethed bag de beskyttende solbriller, men skuespillet forbliver ligeså tyndt som manuskriptet, især da psykologen går i gang med at hypnotisere.

  Ekstraordinært pyssenysset
  Filmen er ekstraordinært pyssenysset fra første scene, og det bliver kun mere slibrigt, efterhånden som begivenhederne tager form.  Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024