Villa paranoia (2004)

  En kyllingefarmejer kæmper med sin umulige gamle far. Da han skaffer en ny plejer til faren, begynder der at ske ting og sager.


  FLOT CLAUSEN-FILM

  Erik Clausen er tilbage med endnu et af sine samfundssatiriske udspil, men denne gang med en skøn dybde og en alvorstynget humor.

  Kursus i kvindetække
  Erik Clausens Jørgen driver en gigantisk kyllingefarm, der tager al hans tid og opmærksomhed, men dog ikke mere, end at han samtidig har tid til at gå på kursus for at lære at skaffe sig en kvinde til de stille stunder på gården. Jørgen har en gammel far, som han også skal se til. Faren, Frits Helmuths Walentin, bor for sig selv i familiens gamle hus, og her tager en sygeplejerske sig af ham.

  Svær at omgås
  Imidlertid er Walentin yderst svær at omgås, og Jørgen er nødt til at finde en, der er villig til at tage sig af ham. Den fallerede og oversete skuespiller Anna træder lidt modstræbende til. Da først hun er sammen med den tavse og tydeligt sammenbidte Walentin, bliver hun meget nysgerrig og vil have sandheden bag den gamles facon frem. Efterhånden åbner Walentin sig lidt - hårdt presset. Men det forbedrer ikke det forkrampede forhold til sønnen Jørgen.

  I fin balance
  Erik Clausen præsenterer en særdeles tankevækkende historie, der er både vittig og bevægende i en fin balance. Frits Helmuth er skøn som den forkrampede Walentin, en af hans sidste roller. Erik Clausen formidler Jørgen med stor styrke, ligesom den unge Søren Westerberg Bentsen er et charmerende pust som ældremadsudbringeren Kenneth.  Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2004, Danmark, Komedie, Drama, 103 min.

  Dansk titel: Villa paranoia
  Instr: Erik Clausen Prod: Henrik Møller-Sørensen, Rasmus Videbæk Manus: Erik Clausen Foto: Rasmus Videbæk Klip: Kasper Leick
  Priser
  • BD-N - Bedste skuespillerinde (Richter)
  • RB-N - Bedste skuespiller (Helmuth)
  • RB-N - Bedste skuespillerinde (Richter)
  • RB-N - Bedste scenografi
  • RB-N - Bedste kostumedesign
  • RB-N - Bedste makeup