Vikings: Journey to New Worlds (2004)

  En dokumentarisk gennemgang af vikingernes færd fra Skandinavien mod Island, Nordamerika og Grønland.


  LILLE HISTORIE - STORT FORMAT

  Tycho Brahe Planetarium indviede sit renoverede rumteater med denne dokumentarfilm om vikingernes rejser fra Skandinavien mod vest. Filmen fungerer udmærket som en lærerig gennemgang af vikingernes historie, ideelt til skoleelever fra 4.- 5. klasse.

  Billigt udseende
  Men det er stort set også det eneste, som denne storproduktion er egnet til. Generelt er filmen en lidt billigt udseende dokumentar, der slet ikke har hverken ambitioner eller teknik til at gøre sig i det overvældende IMAX-format.

  Manglende intensitet
  Det billige udseende beror mest på den manglende intensitet i beretningen. For at udnytte IMAX-formatet har man forsøgt at supplere en ganske almindelig dokumentarisk beretning med heftige helikopterture over islandske landskaber.

  En ganske almindelige dokumentarfilm
  Dette forekommer malplaceret. Filmen er grundlæggende en ganske almindelig dokumentarfilm, og mange visninger af landkort og vikinger i flotte kostumer dominerer billedet, dog uden IMAX-effekt.

  Ude af balance
  Musikken er drønende svulstig og hører slet ikke hjemme i denne type film, endnu et eksempel på, at "Vikings: Journey to New Worlds" er en produktion ude af balance og helt uden bid.  Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2004, Canada, Dokumentar, Historie, 40 min.

  Dansk titel: Vikinger - de rejsende fra nord
  Instr: Marc Fafard Prod: Carl Samson Manus: Marc Fafard Foto: Andrew Kitzanuk Klip: René Caron
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation