The Panic in Needle Park (1971)

  En helt almindelig kvinde ankommer til New York for at studere kunst. Her forelsker hun sig i en narkoman og havner selv i misbrug.


  STÆRKT AFHÆNGIGHEDSDRAMA

  En meget ung Al Pacino spiller forbilledligt i dette noget oversete halvfjerdserdrama om narkomisbrug i New York: Til storbyen ankommer den unge kvinde, Helen, for at studere kunst. Her møder hun den spændende og humoristiske Bobby, og de forelsker sig.

  Den første sprøjte
  Men Bobby er stofmisbruger og lever i en konstant kamp for at skaffe penge til sine stoffer. Helen ser magtesløst til fra sidelinjen, men inden længe dumper hun selv i med den første sprøjte, og nu kan de to forsøge at stå sammen i kampen for at klare sig gennem livet.

  Nærgående stil
  Filmen er stærk og betagende i sin usædvanligt nærgående dokumentariske stil. Man bliver suget ind i et univers, der er frastødende, men samtidig drager. Den unge Kitty Winn spiller fantastisk og modtog fortjent en pris ved Cannes-filmfestivalen.

  Råt & upoleret
  Filmen beskriver råt og upoleret den ægte men usædvanlige kærlighed mellem to vidt forskellige mennesker, der dramatisk og trist, men på en bgvendt nødvendig måde finder sammen over den giftige sprøjte.  Anmeldt i 2005 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1971, USA, Psykologisk drama, 106 min.

  Dansk titel: Panik i nåleparken
  Instr: Jerry Schatzberg Prod: Dominick Dunne Manus: Joan Didion, John Gregory Dunne Baseret på: bog af James Mills Foto: Adam Holender Klip: Evan A. Lottman
  Priser
  • CAN - Bedste skuespillerinde (Winn)
  • CAN-N - Palme d'Or-nominering