Romper Stomper (1992)

  Unge australske nynazister i kamp mod lokale asiater må se sig slået, men hævnlysten er stor.


  HÅRREJSENDE VIRKELIGHEDSNÆRT

  Russell Crowe kan her opleves i en af sine tidlige australske roller som nynazisten Hando, der er fast besluttet på, at den "hvide race" er bedst.

  Til kamp mod "skævøjerne"
  Sammen med sin lille hær af medløbere angriber Hando de lokale "skævøjer", men der viser sig at være langt flere, end nazisterne kan klare, og de må søge tilflugt.

  Yderst voldeligt
  Kampen de to grupper imellem udvikler sig yderst voldeligt, og da der endelig falder ro på, indledes en krig internt blandt de australske nazister - en krig, der kommer til at gøre endnu mere ondt end dén mod asiaterne.

  Frastødende
  "Romper Stomper" er en film, der gør indtryk. Den er rå, ucensureret, frastødende, skræmmende og nervepirrende. På trods af et beskedent budget er det lykkedes at skabe en opsigtsvækkende film, der giver stof til eftertanke og har en hæsblæsende effekt.

  Stærkt omdrejningspunkt
  Historien i sig selv er filmens helt stærke omdrejningspunkt. Manuskriptet er velskrevet og fyldt med vedkommende begivenheder og personskildringer. Skuespillet er tilsvarende flot, især er Russell Crowe virkelig overbevisende: Han er næsten omdannet til en nazist i denne rolle.

  Råkoldt & klamt
  Råkolde og klamme locations hjælper til at skabe den barske stemning, som hele filmen opererer i, en stemning tilskueren befinder sig i længe efter sidste scene.  Anmeldt i 2005 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1992, Australien, Psykologisk drama, Krimi, 94 min.

  Dansk titel: Årgang 93
  Instr: Geoffrey Wright Prod: Ian Pringle, Daniel Scharf Manus: Geoffrey Wright Foto: Ron Hagen Klip: Bill Murphy Mus: John Clifford White