Reconstruction (2003)

  En ung mand sættes på en hård prøve, da han opdager at alle omkring ham benægter nogensinde at have set ham før.


  FLOT DANSK DEBUT

  Instruktør Christoffer Boe er uden tvivl et af nyere dansk films største talenter, og selvom hans debutfilm "Reconstruction" langt fra er den perfekte film, beviser den, at Boe har begavelsen og viljen til at skabe anderledes filmkunst.
   

  Ikke for enhver smag

  Historien er kringlet og ikke for enhver smag. Den unge Alex (Nikolaj Lie Kaas) møder den smukke svenske kvinde Aimee (Maria Bonnevie) på en café og forelsker sig. De to indleder et forhold, og Aimee er snart med sin mand på forretningsrejse i København.
   

  Mærkelige hændelser

  Alex fortæller ikke sin kæreste Simone (også Maria Bonnevie) om affæren, men efterhånden begynder der at ske mærkelige ting for ham. Efterhånden som han møder kæresten, elskerinden og sin far opdager han, at de alle giver udtryk for ikke at kende ham. Lever Alex i en drøm? Har alle rottet sig sammen imod ham? Hvad er fiktion og hvad er fakta?

  Effektfuld drømmeleg
  Christoffer Boe leger effektfuldt med drømmetemaet og skaber en mystisk atmosfære, der fænger. Der er ikke tale om påtaget overnaturlig dramatik, men derimod idéer fra et raffineret, kringlet legebarn.
   

  Hverken-eller-land

  "Reconstruction" lykkes ikke til perfektion i sin skildring af "hverken-eller-land" med Alex i centrum. Men Boe har en række dybt originale indfaldsvinkler til filmmediet, der skaber en lang række uforglemmelige stemninger i flotte billeder.

  For mange farver
  Men det er som om, filmen bliver overgjort, og kæden på et tidspunkt hopper af for hr. Boe. For meget regnbuefarve på plottet: Færre farver kunne have gjort det - man behøver ikke spænde over hele prismen.
   

  Uskøn melodrama-effekt

  Den ellers gudeskønne Adagio af Samuel Barber viser sig også at blive en svaghed for filmen, hvis begivenheder i stigende grad kommer til at lide under en uskøn melodrama-effekt på grund af strygernes dominans. Skuespillet er pænt, men ikke prangende. Langt mere bid i Boes overbevisende Allegro (2005).  Anmeldt i 2006 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2003, Danmark, Psykologisk drama, Romantik, 90 min.

  Dansk titel: Reconstruction
  Instr: Christoffer Boe Prod: Tine Grew Pfeiffer Manus: Christoffer Boe, Mogens Rukov Foto: Manuel Alberto Claro Klip: Peter Brandt, Mikkel E.G. Nielsen Mus: Thomas Knak, Samuel Barber
  Priser
  • BD-N - Bedste film
  • BD-N - Bedste skuespillerinde (Bonnevie)
  • CAN - Golden Camera
  • CAN - Prix Regards Jeune
  • RB - Bedste lyd
  • RB - Bedste klipning
  • RB-N - Bedste film
  • RB-N - Bedste instruktør
  • RB-N - Bedste fotografering
  • RB-N - Bedste makeup