The Believer (2001)

  En rå nynazist fører sin egen indædte kamp mod jøderne, men en indre konflikt rumsterer.


  RÅ KONTRAST UDEN BID

  + PLUS: passabelt spil | glimtvis racistisk højspændt
  -MINUS: melodrama | moralsk voldtægt | utroværdig

   

  Dette er en film, der virkelig forstår at gennemføre den ultimative moralske voldtægt - og koge suppe på den, så det næsten smerter.
   

  Indædt racistisk kamp

  Ikke videre vellykket, men ganske interessant fortæller "The Believer" historien om den unge nynazist Danny (Ryan Gosling), der iført karseklip, korte ærmer og hagekors indædt kæmper med sin egen indre racist, der for alt i verden vil gøre det af med jøderne.

  Filmen kæntrer
  Filmens helt store kontraster skal ikke afsløres her - det ville fjerne spændingen fra oplevelsen - men som handlingen skrider frem, oplever man, at filmen ikke kan skæres mere ud i pap, og det er i virkeligheden dét, som den kæntrer på.
   

  Flot spil

  Gosling spiller rigtig flot og bærer historien et pænt stykke, men han kan ikke stille noget op imod det markant overdramatiserende manuskript, der mister mere og mere troværdighed, efterhånden som tingene spidser til. Det er ganske ærgerligt, for idéen er fin, og potentialet stort.  Anmeldt i 2006 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  2001, USA, Psykologisk drama, 98 min.

  Dansk titel: The Believer
  Instr: Henry Bean Prod: Susan Hoffman, Christopher Roberts, Eric Sandys Manus: Henry Bean Foto: Jim Denault Klip: Mayin Lo, Lee Percy Mus: Joel Diamond
  Priser
  • SUNDANCE - Grand Jury Prize