Who's Harry Crumb? (1989)

  En ualmindelig klodset privatdetektiv bruger utraditionelle metoder i opklaringen af en kidnapningssag.


  GENIALE JOHN CANDY

  Det er svært at forsvare en grundlæggende jammerlig amerikansk komedie, men den geniale komiker John Candy hiver alene tre stjerner i hus takket være sit helt ubetalelige talent.
   

  Dum som en dør

  Candy spiller privatdetektiven Harry Crumb, der får til opgave at opklare en større kidnapningssag. Problemet er bare, at Harry Crumb er dum som en dør.
   

  Unikke forklædninger

  Han ved det ikke selv, og det lykkes ham da også langt hen ad vejen at skjule sit manglende talent, især takket være sine helt unikke forklædninger, der blandt andet omfatter indisk air conition-sælger (fra firmaet "Bombay"), og sofistikeret russisk-østeuropæisk frisør.

  Stortalentet Candy
  John Candy mestrede det hele. Han var virkelig et talent af de helt sjældne. Han formåede gang på gang at redde selv helt håbløse komedier hjem, og når han fik rigtig gode manuskripter at arbejde med, endte det med nogle af de mest morsomme komedier, som Hollywood har spyttet ud i nyere tid.
   

  Unik selvironi

  Som Harry Crumb kommer Candy ud i stort set alle falde-på-halen-komikkens hjørner. Candy besad en helt unik selvironi og var med sin enorme krop og fantastiske talent for at få selv de mindste detaljer til at resultere i latterbrøl en ener.
   

  Skræddersyede scener

  "Who's Harry Crumb?" indeholder skræddersyede scener til den store komiker, og det kan ikke undgå at blive muntert. Vi er fuldkommen ligeglade med klichéer, usandsynligheder og virkelig dumme replikker: filmen er og bliver John Candys, og alene hans præstation er halvanden time værd!  Anmeldt i 2007 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  1989, USA, Canada, Farce, Komedie, 90 min.

  Dansk titel: Hvem er Harry Crumb?
  Instr: Paul Flaherty Prod: Arnon Milchan, John Candy (executive) Manus: Robert Conte, Peter Martin Wortmann Foto: Stephen M. Katz Klip: Danford B. Greene Mus: Michel Colombier