Sky Captain and the World of Tomorrow (2004)

  Alle tiders luftbårne helt redder gang på gang verden, da ubegribeligt gigantiske krigsmaskiner truer verdensfreden.


  EKLATANT ELEGANT

  Den har vi ikke set før! Overraskende og modigt kaster instruktør og manuskriptforfatter Kerry Conran et spind af usandsynlighedens charme over sit måbende publikum, der hverken kan eller vil blive fri af spindets klæbende elegance.

  Uudslukkelig action
  Velegnet til både store og små eventyrlystne, ukueligt fremadfarende og fyldt til randen med uudslukkelig action. Der er flere facetter ved denne film, der gør den anbefalelsesværdig, men hjertet i succesen er den vittige, distancerende og markant kunstneriske fortællestil, der gør at hele herligheden befinder sig på vippen et sted mellem elementært forudsigelig mainstream og lunefuld, avantgardistisk lyrik.
   

  Mod og mandshjerte

  New York for godt 50 år siden. Enorme krigsmaskiner i form af selvgående jernrobotter hærger byen og truer med dens undergang. Heldigvis har byen til lands, til vands og især i luften alle tiders helt i Sky Captain (Jude Law), og hans mod og mandshjerte sættes på prøve i hæsblæsende 100 minutters tid.
   

  Enorme trusler

  Med sig om bord i sit amfibiefly har han (eks)kæresten Polly Perkins (Gwyneth Paltrow), en nysgerrig og selvsikker journalist, der altid er på jagt efter den gode historie, og som bestemt ikke bliver skræmt som deltager i projektet mod de enorme trusler.

  Unik visuel stil
  Filmens visuelle stil er en helt unik blanding mellem billedkunst, tegneserie, computeranimation og god gammeldags filmfotografering. Det charmerende ved stilen er, at den holder vand og ikke falder for fristelsen til at pløre ud, hvor plottet ikke kan bunde.

   

  Kunstneriske overblik
  Instruktøren har det kunstneriske overblik og fører og forfører tilskueren ind i et eklatant elegant univers, hvor man gang på gang bliver overrasket over opfindsomheden i det visuelle udtryk, krydret med den Indiana Jones-inspirerede humor og markante musik.
   

  Spøjst og tankevækkende

  Jude Law og Gwyneth Paltrow trives begge i stærkt skrevne roller og figurerer med stor autoritet og troværdighed i det både spøjse, tankevækkende og yderst kunstnerisk appetitlige filmunivers.  Anmeldt i 2008 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2004, USA, Storbritannien, Italien, Eventyr, Action, Mystik, 108 min.

  Dansk titel: Sky Captain and the World of Tomorrow
  Instr: Kerry Conran Prod: Jon Avnet, Sadie Frost, Jude Law, Marsha Oglesby Manus: Kerry Conran Foto: Eric Adkins Klip: Sabrina Plisco Mus: Ed Shearmur