The Cameraman (1928)

  En lille mand med et primitivt fotografiapparat forsøger at få arbejde som rigtig filmsfotograf - og samtidig erobre den smukke sekretærs hjerte.


  KAMMERAT MED KAMERA

  + PLUS: charme | timing | teknisk fuldendt
  -MINUS: -

   

  Denne elskelige stumfilm rummer endnu en af Buster Keatons nuttede, underkuede mandeskikkelser, der må så grueligt meget igennem, inden han fortjent kan sejre.

  Arbejdsom myre
  Han er næsten som en arbejdsom myre, der bliver ved og ved at samle ting op og vende tilbage til tuen - selvom han har lidt nederlag undervejs. Filmen er skåret helt klassisk med et kærlighedsplot vævet ind i talrige falde-på-halen-komiske situationer, der er nøje og flot indstuderede.

  Sart elegance
  Komikken er filmens mekaniske fremdrift, men som sådan uinteressant. Den sarte elegance og det bundnaive væsen, som Buster Keaton ryster ud af sin hovedrollekarakter er filmens egentlige sjæl. Samtidig er "The Cameraman" ud over den forventeligt perfekte tekniske timing også et stilstudie i fotografiarbejde: En art tidlig meta-film om fotografens arbejde.

  Teknisk fuldendt
  Filmen rummer ikke de helt vilde "chok" eller ekstraordinære filmtekniske landvindinger. Den er fejende flot, teknisk fuldendt og charmerende spillet.  Anmeldt i 2009 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1928, USA, Komedie, Romantik, 67 min.

  Dansk titel: Kanonfotografen
  Instr: Edward Sedgwick Prod: Buster Keaton, Lawrence Weingarten Manus: Clyde Bruckman, Lew Lipton Foto: Reggie Lanning, Elgin Lessley Klip: Hugh Wynn
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation