Linas kvällsbok (2007)

  En 15-årig svensk pige er frygtelig frustreret over, at hun endnu er jomfru. Men så møder hun en charmerende dreng fra 7. klasse.


  HELLA FOR SKABELONFILM

  Hér barsler Hella Joof med et fællesnordisk produceret ungdomsdrama, indspillet i Sverige og med svenske skuespillere.

  Betændt forudsigeligt
  I en betændt forudsigelig historie, der er tilplastret med klichéer og 'sund' musik er der ikke hverken et øje eller øre tørt, når Hella giver den gas.
   

  Baseret på succesroman

  Selvom filmen er baseret på en succesroman af Emma Hamberg, der igen har skrevet romanen baseret på sin egen dagbog, er det endog uhyggeligt svært at se berettigelsen for en filmatisering.

  Store armbevægelser
  Hella Joof instruerer med store armbevægelser og har ikke for fem flade øre opfindsomhed, hverken i sin visuelle præsentation af stoffet eller i den narrative bearbejdelse.

   

  Stadig jomfru
  Den 15-årige Lina er godt og grundigt frustreret. Selvom hun har en ok krop og et pænt ansigt, er hun stadig jomfru - og det er noget høm! Hun har tiltusket sig en båtnakke af en noget ældre kæreste. Han tænker kun med pikken og har travlt med at befamle den ikke særligt ophidsede Lina. Til gengæld begynder den unge pige at mærke følelser i forskellige gulv-regioner, da hun ser en mørk charmetrold fra 7. klasse, og nu går hun målrettet efter ham.

  Visuel voldtægt i pangfarver
  Fikst valgt og overbenyttet ungdommelig popmusik, en visuel voldtægt i pangfarver: Joof isolerer så at sige sin film med både rockwool og skumplast, så budskabet med sikkerhed er så trygt og varmt pakket ind som muligt.
   

  Fede søjler af musik

  Tilskueren - herunder særligt teenagerne - skulle jo nødigt risikere at tænke selv! Joof vil være helt sikker på, at det både lærerige og livsbekræftende budskab præsenteres med tykke, fede søjler af musik og narrativt utvetydige greb.

  Fine unge fjæs
  Skuespillet er pænt og relativt velafbalanceret. Havner man i en situation, hvor der ikke er nogen vej uden om halvanden time under Joofs dirigentstav, så kan man om ikke andet glæde sig over fine unge fjæs.  Anmeldt i 2010 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  2007, Sverige, Drama, Komedie, Romantik, Teenagere, 90 min.

  Dansk titel: Linas hemmelige bog
  Instr: Hella Joof Prod: Ulf Synnerholm Manus: Erik Ahrnbom, Emma Hamberg Baseret på: roman af Emma Hamberg Foto: Sebastian Winterø Klip: Catherine Ambus Mus: Adam Nordén