Et isoleret tilfælde (1976)

  Forbrydertrioen Egon, Kjeld og Benny skal sammen afprøve Egons plan, der involverer heftig brug af topmoderne isoleringsmateriale.


  OLSEN-BANDEN KORT OG GODT

  Nordisk Film producerede denne 16 minutter lange reklamefilm for isoleringsfirmaet Supefos Glasuld, da spillefilmsserien om Olsen-Banden var på sit højeste i 1976.

  Elegant og kompakt
  Det er en elegant og kompakt Olsen-banden-film, der rummer meget af spillefilmenes charme og lune, og kortfilmsformen passer også glimrende til det kriminelle trekløver.
   

  Stor opfindsomhed

  Reklamefilmen er altså en rigtig lille Olsen-banden-film, og det skal man ikke kimse ad. Opfindsomheden er stor hos Balling og Bahs, og det mærkes på ingen måde, at der er tale om bestillingsarbejde.

  Geniale bagmænd
  Ingen tvivl om, at der er givet frie hænder til de geniale bagmænd, med udgangspunkt selvfølgelig i det fleksible og ultralette isoleringsmateriale.
   

  Win-win-situation

  Genialt er det, at isoleringsmaterialet udgør en "win-win"-situation for den lille produktion: der er gode muligheder for at udnytte Ballings og Bahs’ kreativitet, og den må have givet bonus på bundlinjen hos Superfos.

  Skønne biroller
  Reklamefilmen rummer ubetaleligt skønne birollepræstationer af Ove Verner Hansen og Arthur Jensen som henholdsvis asiatisk inspireret og klassisk dansk vagtmand.
   

  Høje hyl og karatehug

  "Bøffen" har speciale i karate og går sine vagtmandsrunder i de tomme bygninger med høje hyl og karatehug, mens lille Arthur Jensen er ved at gå i sort over, at han ikke kan få saltet til sin æggemad ud af bøssen. De tre i Olsen-banden er ligeledes i topform og bidrager til at gøre reklamefilmen til en art 16. film i serien, bare i kort og godt format.  Anmeldt i 2010 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1976, Danmark/KortDok, Komedie, 16 min.

  Dansk titel: Superfos Glasuld - et isoleret tilfælde
  Instr: Erik Balling Manus: Erik Balling, Henning Bahs Mus: Bent Fabricius-Bjerre
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation