Yatzy (2009)

  15-årige Daggi anbringes hos en plejefamilie. Her skal han forsøge at komme på ret kurs, men den sidste, han tænker på, er sig selv.


  SKARPT UNGDOMSDRAMA

  Dette norske ungdomsdrama har nogle fine betragtninger på en teenagertilværelse på kant med det, der opfattes som normalt.

  Afdæmpet fortællestil
  I en overvejende afdæmpet fortællestil præsenteres vi for et ungt menneskes brydekamp med sin egen psyke - en kamp, der er svær at vinde, når folk omkring ham ikke forstår hans situation.
   

  Systematisk ydmygelse

  15-årige Daggi kommer fra en miserabel fortid hos en plejefamilie, hvor han blev systematisk ydmyget af sin ældre plejebror. Disse ydmygelser vender hele tiden tilbage i Daggis hoved, og han kæmper en indædt kamp for at bevare sin sunde fornuft.
   

  Ny provins-tilværelse

  I sin nye provins-tilværelse skal han forsøge at finde fodfæste mellem bøvede jævnaldrende. Hvad han ikke selv er klar over - endnu - er, at han har en helt ubetalelig udstråling, og at det faktisk er muligt at holde af ham.

  Gode og hjertelige pointer
  Filmen har mange gode og hjertelige pointer centreret om den famlende Daggi, og troværdigheden styrkes voldsomt af Kastriot Kastratis blidt bastante præstation i hovedrollen. Han finder de bløde sider og blander dem med de selvdestruktive på en fint afbalanceret facon. Afgjort et stærkt nordisk bud på realistisk teenagerdramatik.  Anmeldt i 2010 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2009, Norge, Drama, Romantik, Teenagere, 82 min.

  Dansk titel: Yatzy
  Instr: Katja Eyde Jacobsen Prod: Karin Julsrud Manus: Harald Rosenløw-Eg Foto: Øystein Mamen Mus: Jonas Kroon
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation