Raw Deal (1986)

  En agent får alle tiders chance for at optrevle en kriminel organisation i Chicago, da han får job som håndlanger.


  RÅT FOR USØDET

  Helt klassisk dumsmart 80’er-actionfilm med Arnold Schwarzenegger, der fungerer på netop disse præmisser, og gør det med et charmerende glimt i øjet.

  Bastant hæsblæsende
  Ikke uden humor og i bastant hæsblæsende actionsekvenser serveres opskriften på god underholdning råt for usødet: En agent kaldes tilbage i sit gamle job, da en kriminel organisation i Chicago hærger med et bredt spor af død efter sig. Nu skal agenten charme sig ind blandt de kriminelle for i sidste ende at give dem nådesstødet.

  Velfungerende klodset
  Arnolds sprøde accent er et frivilligt komisk indspark i næsten alle hans 80’er-actionfilm, og selvom det ofte er pinligt tydeligt, at han ikke er den fødte stjerneskuespiller, fungerer hans klodsede facon som helhed upåklageligt i både humoren og det hæsblæsende.

  Velspillede stereotyper
  Skurkeholdet er en samling velspillede stereotyper, hvor Paul Shenar og Sam Wanamaker er sprøde indslag.

  Flotte Chicago
  Filmens måske stærkeste spiller er Chicago, der virkelig inddrages flot i hele filmens set up: Vidvinkel-skud af byens vingefang, højbanernes susen i frøperspektiv med de majestætiske højhuse som baggrund. Flot virkemiddel.  Anmeldt i 2011 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  1986, USA, Holland, Action, Krimi, Thriller, 106 min.

  Dansk titel: Sagen er bank
  Instr: John Irvin Prod: Martha Schumacher Manus: Gary DeVore, Norman Wexler Foto: Alex Thomson Klip: Anne V. Coates Mus: Tom Bahler, Chris Boardman, Albhy Galuten