The Bucket List (2007)

  To terminalt syge kræftpatienter, der lærer hinanden at kende på hospitalet, beslutter sig sammen for at få det bedste ud af deres sidste tid.


  LIVSGLÆDE I MODLYS

  At mødet med døden kan blive en opvågning til livet, er dette kærlige komediedrama en god påmindelse om. Frygtløst oprigtigt og næsten uden kunstig sukker føres vi med ud på en livsbekræftende sidste rejse med to uhelbredelige kræftpatienter.
   

  Ikke lang tid igen

  En milliardær og en alvidende mekaniker havner på hospitalsstue sammen; begge har de kræft og ikke alt for længe igen. De bliver hurtigt gode venner, og meget uortodokst beslutter de sig for at realisere en række vilde drømme i den sidste tid.
   

  Løse ender bindes

  Således rejser parret det meste af Jorden rundt i milliardærens privatfly, havner på egyptiske pyramider og Den Kinesiske Mur, springer ud med faldskærm, kysser kønne piger og får bundet familiære løse ender.

  Raffineret humor
  Fortalt med en helt central, raffineret humor og formidlet gennem stærkt spillende Nicholson og Freeman, er filmen et kærkomment og hjerteligt afbræk fra al mulig filmforstillelse.

  Hårfin balance
  Balancen mellem den distancerende humor og den gyselige alvor er hårfin, og det lykkes filmen at blande rædslen med lyspunkterne, så hovedbudskabet om at gribe nuet fremstår uden slør. Enkelte små familiære sidehistorier kan have tendenser i retning af det vamle, men skåret ind til benet er filmen ren, klar og hjertelig.  Anmeldt i 2011 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2007, USA, Drama, Komedie, Eventyr, Fly på film, 97 min.

  Dansk titel: Nu eller aldrig
  Instr: Rob Reiner Prod: Alan Greisman, Neil Meron, Rob Reiner, Craig Zadan Manus: Justin Zackham Foto: John Schwartzman Klip: Robert Leighton Mus: Marc Shaiman