Silent Witness: Long Days, Short Nights (1996)

  En kvindelig patolog ved Cambridges politi må ud i marken for at komme en opklaring nærmere.


  DANS PÅ TORNE

  Anden episode af denne uhyre langstrakte BBC-kriminalserie (i 2019 på sin 22. sæson) er noget af en dans på torne. Historien er for aparte, stikker i for mange retninger og synes unødvendigt makaber.
   

  Rustent alibi

  Cambridge-politiets hovedmistænkte i en dobbeltdrabsag er en rig og flamboyant sort mand, hvis alibi er noget rustent. Det er også tilsyneladende svært at opdage andre med et motiv, men i ellevte time falder brikkerne alligevel på plads.

  Springende og makaber
  Episodens anslag angiver ret præcist den generelle stemning: Springende, ukonkret og noget makaber. Detaljerigdommen omkring liget og obduktionen kan tilskrives et ønske om en autentisk tilgang til seriens hovedplot. En indsigt i patolog-erhvervet så at sige.

  Unødvendigt anmassende
  Alting med måde dog, og her bliver det fra begyndelsen unødvendigt anmassende. Yderligere irriteres man over bipersonernes temmelig uinteressante grundmateriale, og igen i denne episode skal vi trækkes med en lang cirkulært fotograferet scene. Gad vide om det skal være et serielt varemærke?  Anmeldt i 2011 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  1996, Storbritannien, Krimi, Drama, 90 min.

  Dansk titel: Silent Witness: Long Days, Short Nights (tvs)
  Instr: Harry Hook Prod: Tony Dennis Manus: Kevin Hood Foto: Brian Tufano Klip: John MacDonnell Mus: Geoffrey Burgon