Mad Men [4] (2010)

  På et reklamebureau i New York i 60'erne foregår små og store sidespring, såvel i arbejds- som privatlivet.


  UDEN SIDESTYKKE

  Sammenhængende i denne serie:
  Mad Men [1] (2007)
  Mad Men [2] (2008)
  Mad Men [3] (2009)
  Mad Men [4] (2010)
  Mad Men [5] (2012)
  Mad Men [6] (2013)
  Mad Men [7] (2015)

  Hvis man gik og troede, at man var klog på amerikanske tv-serier, og at de som helhed betragtet var stive, kunstige og dåselatterunderlagte, blev man så uendeligt meget klogere efter at have stiftet bekendtskab med "Mad men".

  Sublimt
  Der er langt mellem tv-snapsene, i hvert fald når snaps = sublimt. For det er næsten et ord som dette, man må anvende for at gøre det helt klart, hvilket niveau vi er på med "Mad men".

  Knib dig i armen
  Vi er derude, hvor man lige må knibe sig selv i armen for at slå fast, at man er vågen - og oplever noget af det mest ægte, ukrukkede og psykologisk vedkommende tv, der velsagtens nogensinde er produceret i USA.

  Personlige dramaer
  I fjerde sæson får de personlige dramaer et ekstra nøk opad: krisetider i reklamebranchen og på hjemmefronterne flettes ind i hinanden på yderst raffinerede måder - og i tråde, som man ikke havde set komme.

  Uudslukkelige muligheder
  De enkelte centrale personer i serien har hver især et liv, der er så interessant, at man ikke kan blive mæt. Det er et af seriens helt unikke kendetegn, at den enkelte person rummer uudslukkelige udviklingsmuligheder, fordi manuskripterne er skrevet med så dyb en indlevelse.

  Eksistentiel hvileløshed
  Rast- og hvileløsheden bliver mere og mere udtalt: de dybe eksistentielle kriser bliver centrale i 4. sæson mere end tidligere, og i den helt fantastiske og meget usædvanlige formidling bliver op- og nedturene på det nærmeste dine egne.

  Ro i formidlingen
  For det er usædvanligt - og kærkomment - at en serie formidles med så meget ro. Her er intet overflødigt lyddesign, og musikken er barberet fuldstændig ind til benet, således at når den endelig kommer, er det med helt fantastisk virkning. 4. sæson er i endnu højere grad Don Drapers. Det er hans store smerte og søgen efter mening med livet, der er krumtappen.  Anmeldt i 2011 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2010, USA, Drama, Romantik, 598 min.

  Dansk titel: Mad Men [4]
  Instr: Phil Abraham, Michael Uppendahl, Jennifer Getzinger, John Slattery, Leslie Linka Glatter, Scott Hornbacher, Lynn Shelton, Matthew Weiner Prod: Scott Hornbacher m.fl. Manus: Matthew Weiner m.fl. Foto: Chris Manley m.fl. Klip: Malcolm Jamieson m.fl. Mus: David Carbonara
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation
  Priser
  • GG - Bedste dramaserie
  • GG-N - Bedste skuespiller (Hamm)
  • GG-N - Bedste skuespillerinde (Jones)