Mallorcas søde liv (1965)

  En gruppe danskere oplever varmen og de lokale goder på en charterrejse til Mallorca.


  ALLE TIDERS JUKS

  Her er vi tæt på ny bundrekord i dansk film. Var det ikke for en vis grad af selvironisk distance, ville filmen være decideret uudholdelig. Nu er den blot almindeligt rædselsfuld.

  Forventningsfulde turister
  Rendyrket amatørisk og i lange seje tomgangs-sekvenser fortæller instruktør Leif Jedig historien om en gruppe danske turister, der forventningsfuldt ankommer til Mallorca. Hernede er alt dog ikke ren idyl, og selvom rejselederne gør deres bedste for at skabe en god stemning, er der dog meget, der går i vasken.

  Ingen egentlig handling
  En egentlig handling kan man dårligt sammenstykke. Filmen er en række tilfældigt valgte Mallorca-situationsbilleder fortalt gennem en forjaget turistoptik. Man kan fx "nyde" en laaang tyrefægterseance, eller hvad med en bustur ad snoede veje, næsten udelukkende filmet gennem forruden?

  Lalleglad musak
  Spillernes diktion tangerer det ufrivilligt talentløse, og den samme lalleglade musak bidrager til det helt igennem juksede udtryk. Hvad der er af positivt at sige om filmen er til nød, at den giver et godkendt billede af midttressernes tøj- og befordringsstil.  Anmeldt i 2011 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  1965, Danmark, Komedie, 87 min.

  Dansk titel: Mallorcas søde liv
  Instr: Leif Jedig Prod: Leif Jedig, Pajero Bobo Pelicula Manus: Leif Jedig Foto: Søren Ingemann Klip: Ann-Lis Lund Mus: Gual Bartolomé Planas, Torben Olsen, Michael Aller