The Eagle (2011)

  I det 2. århundredes England begiver to mænd sig ud på en dødsensfarlig rejse i en søgen efter forklaring og retfærdighed.


  DEN EPISKE REJSE

  Kevin Macdonalds koproducerede udstyrsstykke om blodig kamp, ære og retfærdighed i det 2. århundredes England er lige dele visuel øjeguf og voldelig udfordring. Anthony Dod Mantles fotografering indrammer begivenhederne i en række smukke og troværdige historiske landskaber, hvis endeløse vidder og hemmelighedsfulde tåger former et spektakulært skue. Og samtidig er filmen i sine eksplicitte gengivelser af vold mellem romere og briter en komplekst blodig saga, der kræver en sund distanceringsevne.

   

  En dødsensfarlig rejse

  Den unge romerske officer Marcus Aquila og hans britiske slave begiver sig ud på en dødsensfarlig rejse ud over grænserne for det absolutte romerske verdensherredømme. Marcus Aquila søger svaret på, hvad der skete med hans herskende far, og målet med rejsen er – udover sandheden – at redde familiens ære ved at bringe romernes "våbenskjold", kaldet Ørnen, tilbage i de rette hænder.

  Det 2. århundrede vakt til live
  Man kan tilgive mange små overdrivelser undervejs, for grundlæggende er filmen en stærk og mindeværdig historisk oplevelse, der effektivt vækker det 2. århundrede til live. Dette skyldes primært det nævnte fotografiske arbejde, stærkt skuespil og en historie med solid identifikation: De store instinkter som kamp/flugt og selvopretholdelse skildres i glødende dramatisk indpakning. Atli Övarssons musik er svulstig og ind imellem alt for dominerende, men har sin berettigelse i en stribe hektiske scener.  Anmeldt i 2012 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2011, Storbritannien, Historie, Action, Eventyr, 114 min.

  Dansk titel: The Eagle
  Instr: Kevin Macdonald Prod: Duncan Kenworthy Manus: Jeremy Brock Baseret på: roman af Rosemary Sutcliff Foto: Anthony Dod Mantle Klip: Justine Wright Mus: Atli Örvarsson