Wallander: Sidetracked (2008)

  En svensk kriminalkommissær får udskudt sin sommerferie, da en stribe bestialske og komplekse mord bliver svære at opklare.


  GLAT KRIMIGÅDE

  Sammenhængende i serien:
  Wallander: Sidetracked (tv) (2008)
  Wallander: Firewall (tv) (2008)
  Wallander: One Step Behind (tv) (2008)

  Henning Mankells succes-bogserie kommer her i en international tv-serie-udgave med handling i Skåne og engelsk tale.

  Det er en både interessant og publikumsudvidende idé, der da også holder vand og perspektiverer de sydsvenske begivenheder ud over mark og vang.

  Poleret og glat billede
  Men samtidig tegner denne første krimigåde et noget poleret og glat billede af en ellers rå og melankolsk skandinavisk stemning, og man kan frygte, at serien tilsidesætter autenticiteten i internationaliseringens tjeneste.

  Kommissær Wallander drømmer om sommerferie og sveder ligesom resten af svenskerne i en historisk varm sommer. Men snart kommer han på overarbejde, da en 15-årig pige brænder sig selv ihjel, og en lille håndfuld pensionerede magtfulde mænd findes myrdet med en økse og skalperet.

  Knas i privatlivet har han også - som alle kommissærer - forholdet til datteren er lidt kompliceret, men det er forholdet til faderen, der er episodens mest interessante facet.

  Visuelt overflødighedshorn
  Det mest iøjnefaldende ved dette seriens åbningsbal er den nærmest ekstremt overpolerede visuelle indpakning. Anthony Dod Mantles fotografering er et overflødighedshorn af farvestrålende, hysterisk knivskarpe og ofte kunstnerisk vinklede skud - og det er svært at se meningen med dette.

  Samtidig er der lovlig meget musik undervejs. Ikke at det kvæler, men det skæmmer. Kenneth Branagh gør umiddelbart en god figur. Man kan håbe på, at serien vokser med opgaven.  Anmeldt i 2012 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  2008, Storbritannien, Sverige, USA, Tyskland, Krimi, Thriller, 90 min.

  Dansk titel: Wallander: Ildspor (tv)
  Instr: Philip Martin Prod: Daniel Ahlqvist, Simon Moseley Manus: Richard Cottan Baseret på: Roman af Henning Mankell Foto: Anthony Dod Mantle Klip: Tony Cranstoun Mus: Martin Phipps