The Guardian (2006)

  En hærdet livredder må sætte en aspirant på plads, før han kan magte tjansen som Staternes stolte tjener.


  AMERIKANA-BØLGER

  Alle tiders klæbrigt vamle action-drama: "The Guardian" har alle ingredienserne, der tilfredsstiller hr. og fru Amerika i en selvhævdende patriotisme, smurt i militant forherligelse.
   

  Statsansat livredder

  Kevin Costner er alle tiders dygtige statsansatte livredder, der gang på gang drager ud i helikopter og redder liv i de vilde bølger på åbent hav.
   

  En ganske særlig ung mand

  Nu bliver han tvunget til at træne et nyt hold redder-aspiranter, hvor det hurtigt står klart, at den unge Jake er noget ganske særligt, blot trænger han til at gjort noget ved det store ego, før han blive en rigtig amerikana-redder!

  Unødvendigt overlang
  Helt unødvendigt overlang (næsten 2½ time) bliver filmen næsten uudholdelig i det vedholdende militant-patriotiske drama, der selvsmagende ikke viger fra recepten.

  Ligegyldige sidehistorier
  Samtidig er en stor buket af ligegyldige sidehistorier, hvor en lille håndfuld af gruppens mest centrale personager sættes i et hverdagslivets perspektiv, med til at trække pinen ud til det nærmest ulidelige.
   

  Reel action i starten

  Det mest positive, der er at sige om "The Guardian", er de første tyve minutter, der byder på veltimet og reel action med storbølgeskvulpende atmosfære.  Anmeldt i 2012 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2006, USA, Drama, Action, 139 min.

  Dansk titel: The Guardian
  Instr: Andrew Davis Prod: Beau Flynn, Tripp Vinson Manus: Ron L. Brinkerhoff Foto: Stephen St. John Klip: Thomas J. Nordberg, Dennis Virkler Mus: Trevor Rabin