Seraphim Falls (2006)

  Fem år efter Den amerikanske Borgerkrigs afslutning udspiller der sig en nådesløs personjagt gennem New Mexico. Temaet er hævn.


  USTOPPELIG HÆVNTØRST

  En vaskeægte westernthriller: "Seraphim Falls" forener det vilde vesten med et personligt hævntema, der tager jord med. Fem år efter Den amerikanske Borgerkrigs afslutning sidder en pelsklædt mand i de sneklædte bjerge, da han pludselig bliver ramt af et skud i skulderen.

  Ustoppelig hævntørst
  Han er tydeligvis klar over, at han skal tage flugten. Og i de kommende dage, uger, måske måneder er han på flugt fra en ustoppeligt hævntørstig mand og hans hjælpere.

  Over stok og sten
  Det går mildest talt over stok og sten, og der er ingen formildende omstændigheder. Hævnen er sød, men det er først langt inde i filmen, at vi får hævntemaets substans serveret, og måske ændrer det på, hvem man har sympati for.

  Rå overlevelsesjagt
  Det flotte bjergsceneri og den rå overlevelsesjagt er - særligt i filmens første time - særdeles effektiv underholdning. Her er naturen hovedrolleindehaver, og det opskruede hævntema endnu hemmelighedsfuldt.
   

  Lidt for fatalt

  Senere kammer filmen uheldigvis over i noget lidt for fatalt, hvor moralske kodeks og ting sat på spidsen ikke rigtig klæder filmens ellers urokkeligt oprindelige udstråling. Pænt spil af Liam Neeson og Pierce Brosnan - begge irere i en amerikansk western. Filmmusikken bliver som noget positivt aldrig dominerende.  Anmeldt i 2012 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2006, USA, Western, Action, Thriller, 115 min.

  Dansk titel: Seraphim Falls
  Instr: David Von Ancken Prod: Bruce Davey, David Flynn Manus: David Von Ancken, Abby Everett Jaques Foto: John Toll Klip: Conrad Buff Mus: Harry Gregson-Williams