Oz [4] (2000)

  Indsatte og ansatte på et maksimalt sikret amerikansk fængsel kæmper for at finde mening med tilværelsen bag mure og tremmer.


  FÆNGSLENDE [4]

  Sammenhængende i serien:
  Oz [1] (1997)
  Oz [2] (1998)
  Oz [3] (1999)
  Oz [4] (2000)
  Oz [5] (2002)
  Oz [6] (2003)

  Fjerde sæson af fængselsserien "Oz" er samtidig seriens maratonsæson med dobbelt så mange episoder, nemlig 16, hvilket kun er en gave, når niveauet holdes så flot, som det er tilfældet.

  Ud ad en tangent
  Man kan argumentere for, at sæsonen netop som følge af sin lidt fyldige forlængelse har en tendens til at lade sig føre lidt rigeligt ud ad en tangent eller to, generelt er det dog den velkendt begavede ro, der præger formidlingen.
   

  Grueligt meget igennem

  Der er visse større omvæltninger i handlingen, dog knap så outrerede, som afslutningen på 1. sæson. Ikke desto mindre må både indsatte og ansatte grueligt meget igennem, især i perioden hvor Tim McManus ikke leder fængslets åbne afdeling.

  Psykologisk nervekrig
  Man har stadig sine yndlingspersoner, der af den ene eller anden grund vedbliver at være mere interessante end så mange andre i serien. Generelt er tendensen dog, at niveauet i skuespillet er skræmmende højt og konsistent. Derfor fortsætter serien med at forbløffe og underholde i lige dele psykologisk nervekrig og indsigtsfuld perspektivering.  Anmeldt i 2012 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2000, USA, Drama, Krimi, Romantik, Homoseksuelt tema, Fængselsfilm, 890 min.

  Dansk titel: Oz [4. sæson] (tvs)
  Instr: Darnell Martin, Adam Bernstein, Kenneth Fink, Goran Gajic, Brian Cox, Keith Samples, J. Miller Tobin, Alex Zakrzewski, Steve Buscemi, Leslie Libman, Gloria Muzio Prod: Tom Fontana, Barry Levinson Manus: Tom Fontana Foto: Jean de Segonzac Klip: Cindy Mollo Mus: Dave Darlington, Steve Rosen
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation