Premium Rush (2012)

  Et dygtigt cykelbud i New York bliver pludselig centrum i en alvorlig sag om mange penge, hvor væmmelige bagmænd snart står på lur.


  FRISK FREMDRIFT

  Absolut mest af alt en drengerøvsfilm, og en fixie-film for et særligt indviet cykelpublikum - men er man enten en drengerøv, end fixiecyklist eller begge dele, så er "Premium rush" herlig underholdning.

  I New Yorks myldretid
  Spundet over en temmelig knirkende klichérok fortæller filmen historien om et groft sagt usårligt cykelbud, der får en opgave der ender i en kamp på liv og død gennem New Yorks myldretid.

  Cykel-frihed
  Filmen er dygtig til at formidle friheden ved at cykle gennem storbyen, hvis man vel at mærke har evnen til at koncentrere sig og forudsige alle mulige og umulige situationer i trafikken.

  Frisk fremdrift
  Her går kunstneriske små situationsbeskrivelser fint i tråd med filmens generelle friske fremdrift af ungdom, storby og livsstil. At det tarveligt gumpetunge krimiplot ikke rigtig har noget at byde på betyder knap så meget, når filmens generelle stemning er smittende positiv.  Anmeldt i 2013 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  2012, USA, Action, Krimi, Thriller, 91 min.

  Dansk titel: Premium Rush
  Instr: David Koepp Prod: Gavin Polone Manus: David Koepp, John Kamps Foto: Mitchell Amundsen Klip: Derek Ambrosi, Jill Savitt Mus: David Sardy