Kriminalassistent Bloch (1943)

  En ægtemand i affekt render i skoven med sin revolver. Snart høres skud, og han findes død. Er det selvmord eller mord? Kriminalassistent Bloch tilkaldes.


  UEFFEN KRIMINALFILM

  Knirkende, usmurt krimi: I alle facetter en gumpetung filmoplevelse uden de store overraskelser.
   

  Mord eller selvmord?

  En alvorligt syg ægtemand tager sin revolver og render i skoven. Da han siden findes død, er det op til den fra København tilkaldte kriminalassistent Bloch at afgøre, om der er tale om mord eller selvmord.

  Udspekulerede arvinge
  Den afdødes kone og søn er begge interesseret i at få udbetalt livsforsikringen på 25.000 kr., så de sørger for, at det kommer til at ligne et mord; ellers dækker forsikringen nemlig ikke.

  Succes-forlæg
  Axel Frische spiller hovedrollen acceptabelt autoritativt. Manuskriptet skrev han selv i samarbejde med Grete Frische, baseret på en roman af den succesfulde schweiziske krimiforfatter Friedrich Glauser.

  Manglende atmosfære
  Der er ikke meget stemning eller atmosfære i filmen. Kun i små øjeblikke kan der opstå en vis intensitet omkring mord/selvmordsgåden.

  Klipningen er sine steder ubehjælpsom og Emil Reesens musik mærkeligt malplaceret.

  Hunden Tarzan
  Schæferhunden Tarzan er krediteret blandt de øvrige skuespillere til trods for, at den kun lunter med i en enkelt transportscene.  Anmeldt i 2013 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022