The Last Stand (2013)

  En landdistriks-sheriff beslutter at tage kampen op mod en undsluppet farlig forbryder, da denne lægger vejen forbi i sin superbil.


  INSPIRERET ACTION

  Velskrevet, idérig og fuld af humor forfører dette festfyrværkeri af en actionfilm sit genreelskende publikum.

  Arnolds genkomst
  Der er naturligvis særlig interesse for filmen, fordi den markerer Arnold Schwarzeneggers seriøse genkomst til filmen efter det velkendte politiske eventyr. Men Arnolds velserverede hovedrollefigur er langt fra den eneste grund til, at ”The last stand” er så eklatant inspireret.

  Vanvidsbil
  En superforbryder er undsluppet en fangetransport og er nu på flugt tværs gennem USA i en stjålen vanvidsbil med over 1000 HK. Ikke umiddelbart en sag for landdistrikts-sheriffen Ray Owens. Og så alligevel. For da superforbryderens flugtrute ser ud til at gå lige gennem Owens’ baghave, sætter han og hans bondske kolleger alt på et bræt.

  Fuld af vitalitet
  Tilpas underspillet i sin humor, og til gengæld fuld af vitalitet i sin potent maskuline action, drøner filmen af sted bogstavelig talt med 300 km/t.

  Smart tænkt
  Fra det forbløffende smart tænkte anslag, hvor en burgerspisende betjent i ødemarksvejkanten pludselig bliver passeret af, hvad han mener må være et jetfly uden lys på, til den hæsblæsende slutscene: ”The Last Stand” leverer varen. Kun ganske få scener kammer over i det platte. Generelt er der tale om et meget højt teknisk niveau, båret af den overraskende gode historie.  Anmeldt i 2013 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024