Jack Reacher (2012)

  En lyssky militærefterforsker kommer på banen, da en snigskytte har myrdet tilfældige mennesker på gaden.


  ACTION-CRUISE

  Sammenhængende film:

  Jack Reacher (2012)

  Jack Reacher: Never Go Back (2016)

   

  Typisk Tom Cruise-actionfilm med fuldpakken af overmenneskelige evner, potente biler og potentiel kvindegymnastik: "Jack Reacher" leverer varen uden at imponere. En snigskytte med en fortid i militæret morer sig med at skyde tilfældige amerikanere fra et parkeringshus.

  Ærterne klares
  En kvindelig advokat kommer på overarbejde, da den formodede gerningsmand skriver en seddel med ordene; "Get Jack Reacher" - men snart dukker selvsamme Reacher op, og med sin fortid i militæret skal han snart få klaret ærterne.

  Højt tempo
  Filmen fastholder et højt tempo uden at blive overgearet. Det professionelle set up er kun ansigtet udadtil i en historie, der også har fokus på de absurde snigmords psykologi.

  Cruise boltrer sig
  Der er knald på kedlen. Tom Cruise boltrer sig i den typisk tilpassede rolle - så meget den lille mand kan på det store lærred! Filmmusik er der nok af, men effekten af den er ikke kvælende.  Anmeldt i 2013 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2012, USA, Action, Krimi, 130 min.

  Dansk titel: Jack Reacher
  Instr: Christopher McQuarrie Prod: Tom Cruise, Don Granger, Gary Levinsohn, Paula Wagner Manus: Christopher McQuarrie Baseret på: bog af Lee Child Foto: Caleb Deschanel Klip: Kevin Stitt Mus: Joe Kraemer