After Midnight (1989)

  Da en universitetslærer går langt over stregen i sin undervisning i frygtens psykologi, kører tingene snart helt af sporet.


  VELOPLAGT SEGMENTGYSER

  "After Midnight" fra 1989 er næppe en gyser, ret mange har stiftet bekendtskab med. Men tresegments-historien med den lidt skæve tilgang til genren er bestemt værd at dykke ned i – takket være brødrene Wheats veloplagte iscenesættelse.

   

  Går planken ud

  Da en gruppe universitetsstuderende starter et kursus i frygtens psykologi, er de bestemt ikke forberedte på, at læreren er typen, der går planken ud. Overdrivelse fremmer forståelsen – og det er noget, frygtlæreren praktiserer!

   

  Alternative lejrbålsgys

  Men de vilde greb fænger alligevel de fleste på holdet, og de er da heller ikke blege for at tage hjem i privaten hos læreren, der omvendt kvitterer med en omgang alternativ indendørs "lejrbåls"-gyserrunde.

   

  Konstant leg med genren

  Tre separate historier fortælles nu, og filmen sætter skrønerne i scene med en veludviklet fantasi krydret med både humor og regulære hårrejs. Stor filmkunst er det ikke, men "After Midnight" overbeviser i sin timing og konstante leg med genregrebene.

   

  Høje ambitioner på lavbudget

  Det vidner om høje ambitioner på lavt budget, og i dén cocktail må brødrene Wheats strabadser siges at bære frugt. Det kan også mærkes, at skuespillerne lever sig rigtig pænt ind i de skøre gys.

   

  Dygtigt sat sammen

  Synthesizermusikken er af Marc Donahue, og isoleret fra filmen er tonerne yderst dygtigt sat sammen! Desværre tværes de alt for voldsomt ud over det hele gennem stort set hele handlingen.  Anmeldt i 2024 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1989, USA, Thriller, Gyser, Biler på film, Dyr på film, Seriemordere, 93 min.

  Dansk titel: After Midnight
  Instr: Jim Wheat, Ken Wheat Prod: Richard Arlook, Peter Greene, Jim Wheat, Ken Wheat Manus: Ken Wheat, Jim Wheat Foto: Phedon Papamichael Klip: Cari Coughlin, Phillip Linson, Quinnie Martin Jr. Mus: Marc Donahue