You're Next (2011)

  En gruppe maskerede mordere slagter løs på en familie, men erfarer snart, at en af kvinderne er uventet snårrådig.


  NEDSLÅET GÅSEHUD

  Gåsehuden hamres desværre tilbage i dette potentielt fabelagtigt effektive thrillergys – og det er faktisk udelukkende grundet den absurd invasive og konstante underlægningsmusik, der effektivt kvæler enhver chance for at selv at finde en vej ind til nerven i den betændte familiesaga.

   

  Systematisk slagtning

  Familien samles i rigmandsvillaen, inklusive børnenes nye vedhæng – og intriger opstår. Men de når kun lige at blive antændt, før det står klart, at et ukendt antal maskerede gerningsmænd er i gang med at besætte huset med planer om systematisk at slagte hele slænget.

   

  Alle veje fører til død

  Flugt synes umulig, idet gerningsmændene har sørget for, at alle veje fører til død. Men noget stikker under hele affæren, og det har især en af de unge kvinder i familen tænkt sig at kæmpe imod.

   

  Kvæles af musikken

  Overraskelserne står i kø, men kvæles af musikken i en grad, så det er fristende helt at springe fra. Men manus er alligevel så spidsfindigt skrevet, at fascinationskraften til en vis grad er sikret helt i mål.

   

  Samme location

  Stort set hele filmen foregår indendørs i samme location, hvilket er både intimt, men også en anelse ensidigt i længden. Spillet er nydeligt, men de enkelte rollefigurer er ikke sat i filmen for at præges af hverken dybde eller indlevelse.  Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2011, USA, Drama, Thriller, Gyser, 95 min.

  Dansk titel: You're Next
  Instr: Adam Wingard Prod: Simon Barrett, Jess Wu Calder, Keith Calder, Kim Sherman Manus: Simon Barrett Foto: Andrew Droz Palermo Klip: Adam Wingard Mus: Mads Heldtberg, Jasper Lee, Kyle McKinnon, Adam Wingard
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation