Good Guys Wear Black (1978)

    En tidligere topsoldat må spænde musklerne, da han erfarer, at hans kammerater fra krigen slås ihjel en efter en.


    SLATTEN ACTION

    Det kan desværre hurtigt konstateres, at denne actionfilm langt fra hører til blandt den genreduelige instruktør Ted Posts bedste: Det gør derimod den anden film i Dirty Harry-serien, Magnum Force (1973).

     

    Altid actionparat

    Nuvel, altid actionparate Chuck Norris folder sig ud efter bedste beskub i en fladpandet historie om ekssoldater, der er i fare for at blive likvideret i en 1978'er-moderne storby. Det er vist noget med, at de "ved for meget", og bagmænd står på spring for at gøre en ende på dem alle, herunder Norris' John T. Booker.

     

    I bilen og på skibsbriksen

    Men det lader Booker sig ikke sådan skræmme af. Han spænder bare musklerne og fræser storbyen tynd i sin sorte Porsche med den nyfundne veninde, Anne Archers Margaret, ved sin side: Både i bilen, men også på skibsbriksen.

     

    Baghjulene spinner

    Der er øjeblikke af lækkert koreograferet action, særligt når baghjulene får lov at spinne i Bookers Porsche, og Ted Post viser prøver på sit store talent udi storbyæstetisk indramning.

     

    En rodebutik

    Men allerede filmens anslag roder: Det er svært at blive grebet af hektisk action et sted i en ukendt "jungle" – uden at kende forhistorien grundigt nok. Og det er sådan set et generelt problem ved "Good Guys Wear Black": Plottet flagrer, og filmproduktet finder aldrig jordforbindelse.

     

    Underholdende tidsbillede

    Tidsbilledet er det mest underholdende, komplet udi kostumer. Hvad menes fx om Bookers outfit i komplet skidenbrunt, inklusive baglommeløse bukser, der strammer godt om den stramme popo? Med oceaner af støjende, ikke-iørefaldende og allesteds-dikterende underlægningsmusik af Craig Safran.



    Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1978, USA, Action, Thriller, Biler på film, Fly på film, 95 min.

    Dansk titel: Operation Black Tiger
    Instr: Ted Post Prod: Allan F. Bodoh Manus: Bruce Cohn, Mark Medoff Foto: Robert Steadman Klip: Bill Moore, Millie Moore Mus: Craig Safan