Tucker and Dale vs Evil (2010)

    To sagesløse udkantsvenner bliver helt tilfældigt udsat for en række aparte hændelser, der får dem til at ligne mordere.


    APARTE SLASHER-KOMIK

    Denne kreativt (for)tænkte gyserkomedie lukrerer på en bølge af farcer, der gør grin med alvoren, så det slår gnister. Det kan være morderlig morsomt, men i tildældet "Tucker and Dale vs Evil" falder det allermest lidt ubehjælpsomt og opstillet ud, når der tages seriøst pis på slasher-subgenren.

     

    Bonderøve er faretruende!

    De to venner, Tucker og Dale, kan godt tage sig lidt faretruende ud, når de sidder på hjemmebane på en lokal udkantsbar og får sig en tår. Det synes den gruppe unge venner, der ser dem, i hvert fald. Og da de efterfølgende støder på hinanden igen ude i bushen, er de unge venner i hvert fald stensikre på, at Tucker og Dale vil slå dem ihjel.

     

    Absurde hændelser

    Denne tese bekræftes af en lang række absurde hændelser, hvor den ene efter den anden af de unge turister dør i udkantsvennernes nærvær. Men det er altså alt sammen helt tilfældigt! Det ved vi som tilskuere, mens turisterne blot bliver mere og mere paniske.

     

    Nuttet sidehistorie

    En nuttet sidehistorie, hvor den tykke af udkantsvennerne skal forsøge at begå sig som opvarter og charmør overfor den forslåede skønhed, Allison, bidrager med en smule buttet-sødme, men også her savnes en mere saftig gåen i kødet på komikken.

     

    Rammer aldrig rigtig plet

    Der er således alt for langt mellem de vellykkede grin og markant kortere mellem de forstenede oneliners, der aldrig rigtig helt rammer plet i deres timing. Typegalleriet er for glat, overdrivelserne for simple, og helheden går således ret hurtigt i glemmebogen.



    Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2010, Canada, Komedie, Farce, Gyser, 89 min.

    Dansk titel: Tucker and Dale vs Evil
    Instr: Eli Craig Prod: Morgan Jurgenson, Albert Klychak, Rosanne Milliken, Deepak Nayar Manus: Eli Craig, Morgan Jurgenson Foto: David Geddes Klip: Bridget Durnford Mus: Mike Shields