Mad Ship (2013)

  En emigreret nordisk familie i Canada oplever den totale deroute, da jorden ikke kan dyrkes, og pengene slet ikke slår til.


  ULTIMATIV MODGANG

  Nikolaj Lie Kaas har her hovedrollen i et canadisk drama fra den svære depression i 1920'ernes Canada. Sammen med sin hustru Solveig er Thomas rejst fra Skandinavien til Canada for at gøre lykken. Her har de fået to børn og bygget et eget landsted midt i det øde landskab.

  Lykken udebliver
  Men lykken udebliver. I stedet indfinder tørken sig fulgt af økonomisk ruin, og mens Thomas rejser ud for at prøve at finde arbejde, kæmper Solveig en kamp med bankdirektøren for at beholde huset.

  Fin indlevelse
  Filmen lykkes pænt i portrættet af lykke tabt på gulvet. Den store frustration og sorg over at måtte se sine drømme ødelagt kanaliseres med fin indlevelse ud gennem Nikolaj Lie Kaas og norske Line Verndal.

  Dramatiske udposninger
  Men nogen virkelig dyb film er der desværre ikke tale om. Hertil er der for mange melodramatiserende udposninger i form af musikalsk klagesang og lidt for oplagte dramaturgiske overdrivelser.
   

  Et stærkt billede

  Men der er overbevisning nok i spillet og det barske psykologiske drama til at gøre "Mad Ship" til et stærkt billede på en tid og en tendens i udvandring og braste drømme. Gil Bellows præsterer stærkt i rollen som den splittede og alligevel udspekulerede bankdirektør.  Anmeldt i 2013 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2013, Canada, Drama, Børn på film, Skibe på film, 90 min.

  Dansk titel: Mad Ship
  Instr: David Mortin Prod: Rhonda Baker Manus: Patricia Fogliato, David Mortin Foto: Michael Marshall Klip: Mike Munn Mus: John Gzowski