An Eye for an Eye (1981)

    En undercover-narkobetjent går solo i en omfattende hævnakt, efter at hans partner er blevet myrdet af San Franciscos kinesiske mafia.


    80'ER-KITSCHET ACTION

    Chuck Norris har her en af karrierens allermest arketypiske roller og er tilmed i sin bedste alder: Som San Francisco-narkobetjenten Sean Kane har han det i grunden som blommen i et æg, men meget ændrer sig, da hans makker bliver myrdet for øjnene af Sean.

     

    Veltrænet udi kampsport og guns

    Snart erfarer Kane, at der står grumme bagmænd bag, særligt da flere ryger i svinget... Nogen, der ved for meget! Heldigvis er Kane veltrænet udi både kampsport og guns, og dét får han brug for i den personlige hævnakt, han netop har indledt. For han har nemlig lige sagt op som betjent i affekt over ledelsens stil.

     

    Fuldstændig som forventet

    "An Eye for an Eye", der på dansk fik titlen "Fighteren", er helt igennem Chuck Norris-actionkrimi, fuldstændig som man forventer det. Her er ingen højpandede sidespring eller filosofisk underliggende agenda. Sean Kane er den glathårede, blonde guttermand, som alle "på gulvet" kan identificere sig med.

     

    Solid forudsigelighed

    Nogen skelen til manuskriptmæssig troværdighed, kvaliteten af skuespillet, endsige det scenografiske rekvisitarbejde ejer filmen ikke. Her er kun én ting i fokus, nemlig solid forudsigelighed, og som sådan er "An Eye for an Eye" absolut et effektivt produkt.

     

    San Franciscos ikoniske atmosfære

    Bedst lykkes dette venstrehåndsarbejde med sin indfangelse af San Franciscos ikoniske atmosfære som bagtæppe, men ligeså snart vi bevæger os lidt tættere på "kernen", er der ikke meget substans eller kvalitet – kun det forventede og ikke så lidt 80'er-kitschet underholdende. En skinger underlægningsmusik tordner stort set gennem hele affæren.



    Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1981, USA, Action, Krimi, Biler på film, Fly på film, Skibe på film, Dyr på film, 106 min.

    Dansk titel: Fighteren
    Instr: Steve Carver Prod: Frank Capra Jr. Manus: William Gray Baseret på: historie af James Bruner Foto: Roger Shearman Klip: Anthony Redman Mus: William Goldstein