Rebellion (2021)

    Når det kommer til den britisk funderede, internationale aktivistgruppe, Extinction Rebellions, er der dømt demonstrationer i meget stor skala.


    DEMONSTRATION I EGNE RÆKKER

    Aktivisme, demokrati og civil ulydighed: ”Rebellion” indrammer en brændende aktuel tendens – og problematik. Demonstranter går på barrikaderne, når politikere og øvrige magthavere ifølge dem ikke gør nok i forhold til store samfundsemner eller mere verdensomspændende kriser som fx klimakrisen.

     

    Demonstrationer i meget stor skala

    Det er der sådan set ikke noget nyt i, men når det kommer til den britisk funderede, internationale aktivistgruppe, Extinction Rebellions, er der dømt demonstrationer i meget stor skala. Og det kræver et tilsvarende stort apparat for at kunne organisere det hele. Her kan der meget vel opstå interne stridigheder, der kræver en demonstration… i egne rækker.

     

    (Klima)aktivismens DNA

    Dokumentationen af (klima)aktivismens DNA er yderst grundig, men også temmelig tørt præsenteret. Stilen er urklassisk interview-baseret dokumentarisme, krydret med talrige sekvenser fra det virkelige livs ofte hektiske demonstrationer.

     

    Preller af på overfladen

    Mødet med store personligheder i aktivistgruppen preller således noget af på overfladen og rummer ikke den store wauw-effekt, med mindre man selv er en del af det særlige (autonome) demonstrant-miljø, der for så vidt ikke kender nogen landegrænser.

     

    Oceaner af støjende popmusik

    Store dele af ”Rebellion” er uklædeligt underkastet et sandt ocean af støjende popmusik, hvilket fjerner fokus fra gadeplanets kampe og nærmere giver filmen karakter af én lang reklamefilm for aktivistgrupper og demonstrationer.



    Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2021, Storbritannien, Dokumentar, 82 min.

    Dansk titel: Rebellion
    Instr: Maia Kenworthy, Elena Sánchez Bellot Prod: Kat Mansoor Manus: Maia Kenworthy, Elena Sánchez Bellot Klip: Michael Nollet Mus: Wayne Roberts
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation