Dolan's Cadillac (2009)

    En Las Vegas-mafiaboss, der lever af at handle med illegale kvinder, skyr ingen midler for at få sin vilje – og stiv pik.


    NULPUNKTER PÅ STRIBE

    +  PLUS:

    -MINUS: spil | manus | replikker | teknik

     

    Gennemført nulpunkts-filmatisering af Stephen Kings novelle: "Dolan's Cadillac" emmer af idioti fra første til sidste scene, og krimi-thrilleren er proletarisk-lattervækkende iscensat, at det simpelthen står til alle sider.

     

    Masser af kvinder!

    Christian Slaters Las Vegas-mafiaboss, Dolan, har det hele: Masser af penge, en skud- og bombesikker Cadillac og – ikke mindst – masser af kvinder! Faktisk lever han af at få fragtet fremmede kvinder ind over grænsen for at handle dem videre til prostitution.

     

    En kugle for panden

    De lækreste af dem knepper han lige en gang... De skal jo lige prøvekøres for at tjekke niveauet. De lidt mindre heldige får en kugle for panden, hvis de da ikke allerede er døde af iltmangel i de latterligt små lastbilsrum.

     

    Ugler i mosen

    Men der er ugler i mosen. En mand vil have hævn, fordi Dolan har slået hans dame ihjel. Men det er bare møgsvært at komme tæt nok på den bodyguard-opdækkede millionær. Og det er ærgerligt, når man lige har investeret i en halv meter lang pistol.

     

    Jammerligt eksekverede replikker

    Replikkerne er jammerligt eksekveret – særligt slemt og tilsvarende utroværdigt, når Slater skal fyre bandeord af til den helt store, racistisk-misogyne guldmedalje, men også når den hævntørstige Robinson skal bane sig vej frem på sit hævntogt.

     

    Skåret meget tykt ud

    Alt ved "Dolan's Cadillac" er skåret tykt ud i både fortælling, fortællestil og moralkodeks (eller mangel på samme). Dét udgør filmens eneste kilde til underholdning.



    Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2009, Canada, Krimi, Thriller, Biler på film, 89 min.

    Dansk titel: Dolan's Cadillac
    Instr: Jeff Beesley Prod: Rhonda Baker, Alain Gagnon, Stephen Onda Manus: Richard Dooling Baseret på: novelle af Stephen King Foto: Gerald Packer Klip: Daryl K. Davis Mus: James Mark Stewart
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation